Διαβάστε το σε 7 λεπτά

Διάλογοι με στελέχη του τουρισμού: Λία Ζαμπέτογλου

Κάθε εβδομάδα συνομιλούμε με ένα στέλεχος του τουρισμού και αναλύουμε γνωστές και άγνωστες πτυχές του κλάδου.

Στην πρώτη συνέντευξη, μιλήσαμε με την κυρία Λία Ζαμπέτογλου, Διευθύντρια Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ), για τις εκπαιδευτικές δράσεις του ΙΝΣΕΤΕ και τη σημασία της εκπαίδευσης, της επαγγελματικής κατάρτισης και της δια βίου μάθησης και…. εξέλιξης.

Η Λία Ζαμπέτογλου, με μακρά πείρα στον χώρο του τουρισμού και ειδικότερα των ξενοδοχείων, τη λειτουργία και την οργάνωση ξενοδοχειακών μονάδων και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, μπήκε στην ομάδα του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ τον Οκτώβριο του 2014 για να αναπτύξει και να υλοποιήσει τις εκπαιδευτικές δράσεις του Ινστιτούτου σε όλη την Ελλάδα.

- Κυρία Ζαμπέτογλου ποιος είναι ο ρόλος σας στο ΙΝΣΤΕΤΕ;

Είμαι διευθύντρια εκπαίδευσης του ινστιτούτου από το 2015, όταν ξεκίνησε, δηλαδή, να υφίσταται η συγκεκριμένη διεύθυνση. Οι δύο βασικοί πυλώνες του εκπαιδευτικού έργου του ΙΝΣΕΤΕ είναι τα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για επαγγελματίες, καθώς και το Σχολείο Τουρισμού OnTour. Παράλληλα, προσφέρουμε τεχνογνωσία και συνεισφέρουμε στον τριμερή κοινωνικό διάλογο, εκπροσωπώντας τον ΣΕΤΕ, σε επιτροπές υπουργείων και άλλων φορέων για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.

- Πώς εντοπίζετε τις ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν στην τουριστική εκπαίδευση;

Βασικό εργαλείο για το στήσιμο του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είναι οι πληροφορίες που αντλούμε από τους συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά μας σεμινάρια. Για παράδειγμα, φέτος κάναμε ποσοτικές έρευνες με ερωτηματολόγια για να μάθουμε ποιες άλλες θεματικές θα ήθελαν να καλύψουμε στο μέλλον, πού νιώθουν ότι έχουν ελλείψεις, τι άλλο θα ήθελαν να δουν. Άλλες χρονιές, τρέχουμε στοχευμένες ποσοτικές ή ποιοτικές μελέτες. Οι 6 μεγάλες κατηγορίες σεμιναρίων που τρέχουμε καλύπτουν όλο το φάσμα των εκπαιδευτικών αναγκών ενός σύγχρονου επαγγελματία του τουρισμού: Τμηματικές Εκπαιδεύσεις, Οικονομικά, Πωλήσεις και Marketing, Τρόφιμα και Ποτά, Προσωπική και Επαγγελματική Ανάπτυξη, Διοίκηση και Ηγεσία, Εμπειρία Πελάτη.

- Ποια είναι η δομή των Σεμιναρίων και των Σχολείων Τουρισμού OnTour και σε ποιους απευθύνονται;

Κάθε σεμινάριο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά ανάλογα με τη θεματολογία και το προφίλ των συμμετεχόντων. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να φιλτράρουμε σωστά τις αιτήσεις προκειμένου να φτιάχνουμε μικρά και ομοιογενή γκρουπ, από 16 έως 22 άτομα. Το περιεχόμενο του κάθε σεμιναρίου συνδιαμορφώνεται από εμάς και τους εκπαιδευτικούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε και θέλουμε να είναι όσο πιο πρακτικό και αποδοτικό γίνεται και να μιλάει τη γλώσσα των επαγγελματιών: να προσφέρει τα εργαλεία για να αυξήσει κανείς τις πωλήσεις του, να αναπτύξει το ανθρώπινο δυναμικό του, να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση εργασίας στο μέλλον, να μειώσει τα κόστη της επιχείρησης του, να αναβαθμίσει το τουριστικό του προϊόν. Αυτό που μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι η θετική ανταπόκριση των επαγγελματιών από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων. Είναι μεγάλη πρόκληση να μπορούν όλοι αυτοί οι επαγγελματίες να έχουν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση, με συμβολικά κόστη, καθώς το ΙΝΣΕΤΕ καλύπτει ένα σημαντικό μέρος του κόστους συμμετοχής.

Τα Σχολεία Τουρισμού OnTour είναι μια μη κερδοσκοπική, εθελοντική δραστηριότητα, και έχουν την μορφή συνεδρίων, που συνοδεύονται από στοχευμένα εργαστήρια. Η δράση είναι εμπνευσμένη από το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και η διαδικασία έχει ως εξής: μας προσεγγίζει ένας τοπικός παράγοντας ή συλλογικός φορέας από κάποια πόλη της Ελλάδας, όπως μια ένωση ξενοδόχων, μια τουριστική επιτροπή ενός δήμου, και μας ζητάει να συνδιοργανώσουμε το Σχολείο Τουρισμού OnTour. Οι θεματικές του διημέρου επιλέγονται με βάση τις ανάγκες της επιχειρηματικής τοπικής κοινωνίας και εμείς αναζητούμε τους έξπερτς του κλάδου που θα μιλήσουν για αυτές. Η πρώτη ημέρα περιλαμβάνει ομιλίες και έχει διαδραστικό χαρακτήρα, online polling, live questioning από τους συμμετέχοντες προς τους ομιλητές και τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιούνται μικρά εργαστήρια των 2-3 ωρών. Το αισιόδοξο είναι ότι οι τοπικές κοινωνίες αγκαλιάζουν τα Σχολεία Τουρισμού OnTour και η συμμετοχή συχνά ξεπερνά τις προσδοκίες των τοπικών διοργανωτών.

Γενικά, μέσα από όλες αυτές τις δράσεις, αυτό που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μεγαλώνει το αίσθημα της ευθύνης μέσα μας είναι ότι σιγά σιγά γινόμαστε σημείο αναφοράς στο μυαλό των επαγγελματιών του τουρισμού, ως ένας φορέας που μοιράζεται την τεχνογνωσία για την ανάπτυξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

- Ποιες είναι οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος στον τουρισμό;

Ο τουρισμός επηρεάζεται μεν από τις τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά όχι στον βαθμό που αυτό συμβαίνει σε άλλους κλάδους της οικονομίας. Λίγες θέσεις μπορούν να αντικατασταθούν από την τεχνολογία γιατί πάντα θα υπάρχει η ανάγκη της ανθρώπινης επαφής και επικοινωνίας με τον επισκέπτη. Αυτό που βλέπουμε να γίνεται, σιγά σιγά, είναι να αποκτούν νέα χαρακτηριστικά πολλά παραδοσιακά τουριστικά επαγγέλματα. Για να δώσω ένα παράδειγμα, ένας ρεσεψιονίστ πιθανότατα να χρειαστεί βασικές γνώσεις προγραμματισμού, στο μέλλον. Καθώς θα πρέπει να κάνει μικρές επεμβάσεις στα εργαλεία που χρησιμοποιεί καθημερινά για τη δουλειά του και να τα προσαρμόζει στις ανάγκες του. Γενικά, η διαχείριση εφαρμογών, η παρακολούθηση των συμπεριφορών των πελατών και η στατιστική περιγραφή τους, είναι τομείς για τους οποίους ο μελλοντικός εργαζόμενος πρέπει να έχει μια γενική κατανόηση για να μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά του. Σε κάθε περίπτωση, ο ανθρώπινος παράγοντας και τα soft skills θα συνεχίζουν να καθορίζουν το σύνολο των τουριστικών επαγγελμάτων, γιατί, στο τέλος της ημέρας, το επίπεδο των υπηρεσιών των ανθρώπων που εξυπηρέτησαν έναν επισκέπτη, θα παίζει πάντα κυρίαρχο ρόλο στην εμπειρία του.

- Θα λέγατε ότι οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί φορείς τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους φοιτητές τους; Θεωρείτε ότι το ΙΝΣΕΤΕ έρχεται να καλύψει κάποια κενά που ενδεχομένως να υπάρχουν στην τουριστική εκπαίδευση;

Το ΙΝΣΕΤΕ δεν μπορεί να αντικαταστήσει την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση στη χώρας μας. Καταρχάς, καλό είναι να ξεχωρίσουμε την ακαδημαϊκή εκπαίδευση από την επαγγελματική κατάρτιση και τη δια βίου μάθηση. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΙΝΣΕΤΕ έχουν να κάνουν με την επαγγελματική κατάρτιση, αφού τα προγράμματά μας είναι μικρής διάρκειας και προσφέρουν νέες ιδέες και εξειδίκευση στους συμμετέχοντες. Σίγουρα, υπάρχουν εξαιρετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, ωστόσο πάντα υπάρχει η δυνατότητα εμπλουτισμού και εξέλιξης. Ο κλάδος μας αλλάζει με εντυπωσιακούς ρυθμούς μέρα με τη μέρα, οπότε και οι εκπαιδευτικοί φορείς οφείλουν να προσαρμόζονται σε αυτές τις αλλαγές και, το κυριότερο, να μαθαίνουν στους ίδιους τους φοιτητές τους ότι το να είσαι καλός επαγγελματίας σημαίνει να αλλάζεις, να εξελίσσεσαι και να προσαρμόζεσαι. Οπότε, η βασική εκπαίδευση προσφέρει τα θεμέλια σε έναν επαγγελματία, η επαγγελματική κατάρτιση τον απαραίτητο εμπλουτισμό των γνώσεων και νέα εργαλεία και να μην ξεχνάμε ότι ο ρόλος των επιχειρήσεων στην εξέλιξη των εργαζομένων τους είναι, επίσης, μεγάλο μέρος του οικοδομήματος. Όλοι οι μεγάλοι όμιλοι επενδύουν στην εσωτερική εκπαίδευση, κάνουν συνεργασίες με πανεπιστήμια, στήνουν δικές τους ακαδημίες, αναπτύσσουν τους ανθρώπους τους οργανωμένα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείς να κάνεις τον εργαζόμενο κοινωνό της κουλτούρας σου, να τον κάνεις νιώσει κομμάτι του οργανισμού και όχι ένας απλός περαστικός. Μετά από την εκπαίδευση και την κατάρτιση, έρχεται η δια βίου μάθηση. Η σκέψη «το ξέρω αυτό» δεν ήταν ποτέ πιο άκυρη από ότι στις μέρες μας: εάν, παραδείγματος χάρη, παρακολούθησες ένα σεμινάριο για τα social media δύο χρόνια πριν, καταλαβαίνεις ότι πρέπει να εκπαιδευτείς εκ νέου για να κατανοήσεις όσα μεσολάβησαν σε αυτό το χρονικό διάστημα. Συνεπώς, πιστεύω ότι η εκπαίδευση πρέπει να είναι κουλτούρα για έναν εργαζόμενο και για μια επιχείρηση: κομμάτι της καθημερινότητάς τους και απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέλιξη τους.

Λίγα Λόγια για το ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο ΣΕΤΕ)

Το ΙΝΣΕΤΕ είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε στις αρχές του 2013, όταν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων θεσμοθετήθηκε ως εθνικός κοινωνικός εταίρος, εκπροσωπώντας τον τομέα του τουρισμού της χώρας μας.

Στόχοι του ΙΝΣΕΤΕ είναι η επιστημονική υποστήριξη του ΣΕΤΕ, η στήριξη της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, η ενίσχυση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του κλάδου και η ευρύτερη συμβολή στην ενημέρωση και πληροφόρηση για θέματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό.

H λειτουργία του Ινστιτούτου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ωρίμανση και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, τη διαχείριση και λειτουργία των τουριστικών προορισμών και την ανάδειξη της σπουδαιότητας των συνεργιών/συνεργασιών.

Το Ινστιτούτο λειτουργεί μέσα από τρεις κεντρικούς πυλώνες:

  1. Την Επιστημονική Διεύθυνση που μέσα από μία σειρά από μελέτες, στατιστικά δελτία και την επεξεργασία μία πληθώρας πηγών δεδομένων, παρέχει στους επαγγελματίες και τους φορείς του χώρου τα εργαλεία με τα οποία θα ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στις σύγχρονες προκλήσεις και ευκαιρίες
  2. Τη Διεύθυνση Προγραμμάτων η οποία είναι υπεύθυνη για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση Δράσεων και Εξειδικευμένων Προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Πρωτοβουλίες με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της θεσμικής ικανότητας του ΣΕΤΕ, τον εκσυγχρονισμό του τουριστικού προϊόντος και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του Ελληνικού τουρισμού και
  3. Τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις που ενδυναμώνουν, αναπτύσσουν, ενημερώνουν και κινητοποιούν τον σπουδαιότερο παράγοντας της τουριστικής εμπειρίας: τον άνθρωπο.

Για περισσότερες πληροφορίες: insete.gr

Διαβάστε ακόμα: