blog post image

Διαβάστε το σε 3 λεπτά

7 Μυστικά Για Να Μένουν Οι Υπάλληλοι Χαρούμενοι! 🤫

Έχετε επιχείρηση; Αν ναι , θα έχετε και υπαλλήλους! Σίγουρα τότε θα έχετε ακούσει το πόσο σημαντικό είναι να οι υπάλληλοι χαρούμενοι. Άραγε γιατί είναι τόσο σημαντικό να έχετε ευχαριστημένους υπαλλήλους; Είναι αποδεδειγμένο ότι οι χαρούμενοι υπάλληλοι τείνουν να είναι περισσότερο παραγωγικοί, ακόμη περισσότερο δημιουργικοί αλλά και απίστευτα καλοί ομαδικοί παίκτες.

Ποιοι είναι όμως οι τρόποι να έχετε ικανοποιημένους υπαλλήλους;

Υπάρχουν 7 απλά μυστικά που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να επιτεύξετε αυτό το στόχο:

1) Αναγνωρίστε και επιβραβεύστε τους υπαλλήλους όταν αυτοί κάνουν πρόοδο.

Όταν βλέπετε πρόοδο στην απόδοση των υπαλλήλων σας, επιβραβεύστε τους δίνοντας τους κάποια παραπάνω προνόμια. Μερικές φορές όμως, ακόμη και ένα “μπράβο” είναι αρκετό για να τους φτιάξει το κέφι και να δουλέψουν ακόμη πιο σκληρά!

good job employer

2) Κάντε τους να νιώθουν ότι είναι αποδεκτοί, ανήκουν στο περιβάλλον της επιχείρησης.

Ρωτήστε τη γνώμη του σε θέματα που αφορούν το χώρο της επιχείρησης, τι πιστεύουν οι ίδιοι ότι θα μπορούσε να γίνει , με τη συμβολή τους ή χωρίς, ώστε να αναπτυχθεί η επιχείρηση είτε οικονομικά είτε σε άλλους τομείς.

3) Γνωρίστε τους παραπάνω.

Μάθετε πράγματα για αυτούς, όπως την οικογενειακή τους κατάσταση, τι τους αρέσει να κάνουν στον ελεύθερό τους χρόνο. Είναι δεδομένα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε ποιό είναι το επαγγελματικό τους πλάνο και το πως μπορείτε να συμβάλλετε εσείς σε αυτό.

4) Κάντε το χώρο εργασίας πιο χαρούμενο και διασκεδαστικό

Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που να είναι γεμάτο χαμόγελα! Αυτό μπορεί να περιέχει μουσική σε ώρα διαλείμματος καθώς και ασχολίες που θα ξεκουράζουν ευχάριστα τους υπαλλήλους.

happy work place

5) Μη μετράτε τα πάντα καταλήγοντας να είστε πολύ αυστηροί

Όπως λένε ,όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος! Για αυτό, στην περίπτωση που δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα λόγω μίας απροσεξίας , καλό θα ήταν να αναφερθεί ως μάθημα και γνώση για το μέλλον και όχι σαν τιμωρία

6) Παροτρύνετέ τους να κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους και να κοιμούνται αρκετά όταν δεν εργαζονται

Δώστε τους ώθηση να κάνουν πράγματα που τους ευχαριστούν στον ελεύθερο χρόνο που διαθέτουν αλλά και να κοιμούνται καλά ώστε να μπορούν να αποδίδουν στο χώρο εργασίας σε μέγιστο βαθμό.

rest and sleep

7) Αφήστε τους να απαγκιστρωθούν από το χώρο εργασίας μερικές φορές ώστε να μην νιώθουν υπερβολικά αγχωμένοι και προσκολλημένοι στη δουλειά.

Προσπαθήστε να μην περνάτε το άγχος των οικονομικών στόχων στους υπαλλήλους, καθώς πολλές φορές μπορεί να νιώθουν ότι αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι όταν δεν επιτυγχάνονται. Δώστε τους μία διέξοδο όποτε είναι αυτό εφικτό.

Ακολουθήστε αυτά τα μικρά εύκολα μυστικά και η υπόθεση των χαρούμενων υπαλλήλων θα έχει κλείσει με μεγάλη επιτυχία!

Μπες σήμερα στο MyJobNow και βρες προσωπικό για να στελεχώσεις την επιχείρησή σου!

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή μας δωρεάν πατώντας στο ανάλογο σύνδεσμο:

Για Android κινητά – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myjobnow.android&hl=en_US

Για iPhone κινητά – https://itunes.apple.com/gr/app/myjobnow/id1331874064?mt=8

Διαβάστε ακόμα: