blog post image

Διαβάστε το σε 3 λεπτά

10 Μυστικά Καθαριότητας Από Καμαριέρες ✨

Έχεις νιώσει ποτέ εκείνη την αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας καθώς μπαίνεις στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σου; Σίγουρα θα έχεις σκεφτεί… ” αχ, μακάρι να μύριζε έτσι και το σπίτι μου “. Ήρθε η στιγμή λοιπόν να μοιραστούμε μαζί σας τα 10 καλύτερα μυστικά καθαριότητας από τις πιο πεπειραμένες Καμαριέρες.

Οι θέσεις εργασίας για Καμαριέρα δεν είναι καθόλου εύκολες, παρ’όλα αυτά πόσοι από εμάς αφήνουν έστω κι ένα μικρό tip στους ανθρώπους που μαζεύουν την ακαταστασία μας; Τώρα θα μου πεις, εντάξει, αυτή είναι και η δουλειά τους. Αυτό όμως δεν σε δικαιολογεί όταν φεύγεις από το ξενοδοχείο σου και αφήνεις τα σκουπίδια σου παντού. Γι’αυτό τον λόγο, δεν είναι κακό να πούμε κι ένα ευχαριστώ ή μια καλημέρα στην Καμαριέρα που θα μπεί το πρωί να καθαρίσει το δωμάτιό μας. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που όσοι πιάσαν συζήτηση με τους ανθρώπους αυτούς, βρήκαν φρέσκα λουλούδια την επόμενη μέρα στο δωμάτιό τους απλά και μόνο επειδή είχαν αναφέρει πως τους αρέσουν τα λουλούδια. Μην ξεχνάμε, η ευγένεια είναι το παν! Το θέμα μας όμως σήμερα δεν είναι το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στις Καμαριέρες. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μερικά από τα μυστικά που κάνουν το κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου να λάμπει!

1. Ξεκινάνε το Συμμάζεμα!

Μπορεί να το γνωρίζεις από την μητέρα σου ή την γιαγιά σου, αλλά θα σου το θυμήσουμε ξανά καθώς είναι ο πιο βασικός κώδικας του καθαρισμού. Πάντοτε ξεκινάμε το καθάρισμα συμμαζεύοντας την ακαταστασία του δωματίου, έτσι ώστε να έχουμε μια καθαρή (όχι κι τόσο ακόμη) εικόνα για να φτιάξουμε στη συνέχεια το πλάνο μας. Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να δούμε πού χρειάζεται να δώσουμε περισσότερη βάση. Ξεκινάς με το άδειασμα του κάδου σκουπιδιών, αφαιρείς τα παλιά σου σεντόνια, βγάζεις τα χαλιά στο μαπλκόνι (εάν είναι χειμώνας) και ούτω καθεξής. Στη συνέχεια, μεταφέρεσαι στο μπάνιο και ξεκινάς με το να βγάλεις τις χρησιμοποιημένες πετσέτες, πετάς οτιδήποτε άδειο έχει μείνει από σαμπουάν, αλλάζεις σαπούνι και τακτοποιείς το ντουλαπάκι όπου κρατάς τα πράγματά σου. Τώρα, μετά από αυτό το συμμάζεμα είσαι έτοιμος να καθαρίσεις!

2. Προτιμούν τα πανιά μικροϊνών!

Δεν μπορεί να μην έχεις ζήσει κι εσύ την εμπειρία του ξεσκονίσματος. Που παίρνεις το ξεσκονόπανο, ξεκινάς να ξεσκονίζεις και μόλις τελειώσεις, έρχεται η στιγμή που καταλαβαίνεις πως όλη η σκόνη έχει μεταφερθεί είτε στο πάτωμα είτε πάνω στα ρούχα σου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι Καμαριέρες προτιμούν να χρησιμοποιούν πανια μικροϊνών. Με αυτόν τον τρόπο, η σκόνη δεν μεταφέρεται πουθενά παρά μόνο στο πανί. Μόλις τελειώσεις το ξεσκόνισμα της συγκεκριμένης επιφάνειας, ξεπλένεις στο νεροχύτη και συνεχίζεις σε άλλη επιφάνεια χωρίς να έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Εάν δεν έχεις ένα πανί μικροϊνών, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε ένα κουρέλι 100% βαμβακερό είτε μια παλιά μαξιλαροθήκη είτε ένα παλιό μπλουζάκι.

3. Το κόλπο με τις ετικέτες!

Ξέρατε ότι το κόλπο για να στρώσεις εύκολα και γρήγορα τα διπλα κρεβάτια είναι… οι ετικέτες; Το να στρώσεις ένα διπλό κρεβάτι είναι δύσκολο και χρονοβόρο, όλοι το γνωρίζουμε. Ανεξαρτήτως από το ποιά γωνία ξεκινάς, σχεδόν πάντα καταλαβαίνεις ότι έχεις ξεκινήσει ανάποδα. Ένα κόλπο για να μην χάνεις τον χρόνο και την υπομονή σου, είναι να κοιτάς τις ετικέτες. Το ήξερες ότι για τα διπλά κρεβάτια οι ετικέτες βρίσκονται στα αριστερά, ενώ για τα υπέρδιπλα οι ετικέτες βρίσκονται στα δεξιά; Αν όχι, τότε μόλις το έμαθες. Κάτι άλλο που θα μπορούσες να κάνεις για να σε διευκολύνει ακόμη περισσότερο, είναι να βάλεις ένα σημάδι με μαρκαδόρο για ύφασμα στις εσωτερικές ραφές, έτσι ώστε να μπορείς να ξεχωρίσεις την δεξιά και την αριστερή γωνία.

4. Και τί θα γίνει με τις κουρτίνες;

Με το να αρχίσεις να τινάζεις τις κουρτίνες, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις τα σωματίδια της σκόνης απλώς να κυκλοφορούν μέσα στο δωμάτιο με την πάροδο του χρόνο. Τσάμπα το καθάρισμα που κάνεις σε όλο το υπόλοιπο δωμάτιο δηλαδή… Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις μία κουρτίνα, είναι προφανώς να την βγάλεις έξω, να την απλώσεις στα κάγκελα του μπαλκονιού (αφού τα περάσεις πρώτα με ένα βρεγμένο πανάκι) και να αρχίσεις να την χτυπάς με μία πετσέτα χειρός. Μια πετσέτα χειρός είναι αρκετά βαριά για να έχει καλή επίδραση στη κουρτίνα, αλλά αρκετά ελαφριά έτσι ώστε να κάνεις σωστά τη δουλειά σου και να μη κουραστεί το χέρι σου.

5. Σκούπισμα ή Σφουγγάρισμα;

Εάν υπήρξε άνθρωπος που σου είπε πως το να σφουγγαρίζεις πρώτα και μετά να σκουπίζεις είναι πρακτικό, τότε όλη σου η ζωή ήταν ένα ψέμα. Άλλος ένας βασικός κανόνας καθαρισμού, ξεκινάμε πάντα με το σκούπισμα του πατώματος και μετά συνεχίζουμε με το σφουγγάρισμα. Σίγουρα δεν θέλεις βρεγμένα μαλλιά στο πάτωμα. Όχι μόνο δεν βγαίνουν εύκολα, αλλά δεν είναι και ωραίο να βλέπεις μια τέτοια εικόνα.

6. Τελευταίο το Μπάνιο!

Είναι προτιμότερο να ξεκινήσεις από το σαλόνι στο υπνοδωμάτιο και τέλος στη κουζίνα, για να ελαχιστοποιήσεις τη μεταφορά βακτηρίων. Για ευνόητους λόγους…

7. Εκμεταλλεύσου Χρόνο!

Οι Καμαριέρες γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα προϊόντα καθαρισμού χρειάζονται λίγο χρόνο για να λειτουργήσουν. Άσε τα καθαριστικά σου να κάνουν τη δουλειά τους, όσο εσύ κάνεις τη δική σου. Εκμεταλλεύσου αυτό τον χρόνο για να καθαρίσεις καθρέφτες, παράθυρα και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο δωμάτιο. Στη συνέχεια, γυύρνα πίσω για να ξεπλύνεις τις επιφάνειες.

8. Βάλε Ηλεκτρική Σκούπα!

Η μητέρα σου μπορεί να σε έχει μάθει να ξεκινάς στο πιο απομακρυσμένο μέρος του δωματίου σου, όμως οι Καμαριέρες έχουν μία αντίθετη γνώμη. Ξεκίνα από τις περιοχές του δωματίου όπου κυκλοφορείς περισσότερο και μετέπειτα απομακρύνσου από το δωμάτιο. Έτσι, είναι σίγουρο ότι δε θα αφήσεις ίχνος σκόνης στο πάτωμα.

9. Ξύδι και Νερό!

Το αγαπημένο τους καθαριστικό είναι στο ντουλάπι σου. Γέμισε μια φιάλη ψεκασμού με ένα μέρος ξύδι και τρία μέρη νερού. Στη συνέχεια, ψέκασε την επιφάνεια που θέλεις να καθαρίσεις και μείνε άναυδος με το αποτέλεσμα. Όχι μόνο καθαρίζει καλά, αλλά αφαιρεί και την θολότητα από τα υπολείμματα που αφήνονται πίσω από άλλα καθαριστικά.

10. Πιάσε την Οδοντόβουρτσα!

Σίγουρα δεν εννοούμε την προσωπική σου οδοντόβουρτσα και σίγουρα δεν εννοούμε πως θα κάτσεις να καθαρίσεις κάθε γωνία του σπιτιού σου με αυτή. Αγόρασε μια καινούρια οδοντόβουρτσα και χρησιμοποίησέ την για εκείνες τις μικρές σπαστικές σχισμές στο μπάνιο.

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή μας δωρεάν πατώντας στο ανάλογο σύνδεσμο:

Για Android κινητά – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myjobnow.android&hl=en_US

Για iPhone κινητά – https://itunes.apple.com/gr/app/myjobnow/id1331874064?mt=8

Διαβάστε ακόμα: