blog post image

Διαβάστε το σε 3 λεπτά

Επιστροφή στη δουλειά...

Δύσκολα τα πράγματα τα τελευταία χρόνια. Τα εργασιακά δικαιώματα πλήττονται όλο και περισσότερο, και οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες βρίσκονται στο στόχαστρο. Από το μαζικό κύμα μεταναστεύσεων της δεκαετίας του 1990 μέχρι και την εισροή προσφύγων στην Ευρώπη από το 2011, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Στην πρώτη περίπτωση, οι μετανάστες γρήγορα εντάχθηκαν στο σώμα της Ελληνικής κοινωνίας και αφομοιώθηκαν πλήρως. Στη δεύτερη, η κρίση συνέβαλε στην ανάπτυξη εχθρικής στάσης απέναντί τους και άρχισε να παραγνωρίζεται η σημασία τους για την Ελληνική κοινωνία.

Παράλληλα, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τις σχέσεις του με την Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Μάρτη του 2019 και ύστερα, αφότου θα εφαρμοστεί και στην πράξη το Brexit. Εδώ τίθεται το κρίσιμο ζήτημα: Σημαντικό ποσοστό του εργατικού δυναμικού του Ηνωμένου Βασιλείου προέρχεται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποικίες της πρώην Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι θα υπάρξει κρίση και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ποια είναι τα κοινά στοιχεία και στις δύο περιπτώσεις; Η δυσκολία στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα σε τομείς όπου απασχολούνταν μετανάστες. Δεν πρόκειται για τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά για τις μικρές, οι οποίες πλήττονται άμεσα. Υπάρχουν, όμως, ευκαιρίες, καινοτομίες δημιουργούνται και προωθούνται, και οι ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν ακόμα περιμένουν.

Σταδιακά, ο πληθυσμός των υποψήφιων εργαζομένων αλλάζει, καθώς μειώνονται οι μετανάστες ως κομμάτι του εργατικού δυναμικού, και αποτελείται κυρίως από άτομα γεννημένα στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως αν προέρχονται από οικογένειες μεταναστών ή όχι. Επιπλέον, η μετανάστευση στο εξωτερικό έχει συμβάλει στην ανάγκη να κρατηθεί το υπολειπόμενο εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα. Ακόμα και αν οι εξελίξεις γίνουν θετικότερες και τελικά οι σύγχρονοι πρόσφυγες ενταχθούν στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, είναι απαραίτητο να βελτιωθούν οι διαδικασίες επιλογής υποψηφίων.

Οι μέρες των χρονοβόρων αιτήσεων για τις θέσεις εργασίας και των ακριβών αγγελιών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τα κινητά έχουν διευκολύνει τη ζωή μας και συντομεύουν τις διαδικασίες εύρεσης εργασίας. Θέλοντας να βοηθήσουμε και εμείς σε αυτό, φτιάξαμε την πλατφόρμα MyJobNow, όπου με 3 απλές κινήσεις βρίσκεις τη δουλειά που θες, και μάλιστα κοντά σου, και θα λάβεις απάντηση από τον μελλοντικό σου εργοδότη μέσα σε 48 ώρες. Θα χαρούμε πολύ να μας ειδοποιήσεις όταν όλα πάνε καλά!

Ακόμα και στα δύσκολα, συνεχίζουμε με αισιοδοξία και σας φέρνουμε πίσω στη δουλειά.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή μας δωρεάν πατώντας στο ανάλογο σύνδεσμο:

Για Android κινητά – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myjobnow.android&hl=en_US

Για iPhone κινητά – https://itunes.apple.com/gr/app/myjobnow/id1331874064?mt=8

Διαβάστε ακόμα: