blog post image

Διαβάστε το σε 3 λεπτά

Ο τέλειος οδηγός για την τέλεια αγγελία!

Το ξέρουμε ότι ψάχνετε το καλύτερο προσωπικό, τους άνθρωπους που όχι μόνο είναι καλοί στη δουλειά τους, αλλά αξιοποιούν τις δεξιότητές τους για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Για να τους βρείτε, όμως, πρέπει να κάνετε την αρχή με την τέλεια αγγελία θέσης εργασίας και να δείξετε ότι είστε ο τέλειος εργοδότης.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει μια αγγελία εργασίας:

  1. Τη θέση εργασίας
  2. Τις δεξιότητες και την προσωπικότητα του ατόμου που θέλετε
  3. Τους λόγους για τους οποίους όλοι θέλουν να εργαστούν σε εσάς

Επιπλέον, πριν δημοσιεύσετε την αγγελία, πρέπει να σκεφτείτε και τα εξής:

  1. Τις απαιτήσεις που έχετε από αυτή τη θέση εργασίας και τον ρόλο της μέσα στην εταιρεία
  2. Το είδος του ατόμου που χρειάζεστε για τη θέση αυτή
  3. Τις νομικές προϋποθέσεις
  4. Την ένταξη και την εκπαίδευση του νέου εργαζομένου
  5. Τη συμβολή της ομάδας στη διαδικασία πρόσληψης

Τα στοιχεία μιας καλής αγγελίας

1. Ενδιαφέρων τίτλος και ενδιαφέρουσα εισαγωγή

Οι πληροφορίες που δεχόμαστε κάθε μέρα είναι πάρα πολλές και πρέπει να τραβήξουμε την προσοχή ώστε να ξεχωρίσουμε. Φυσικά, ο τίτλος της θέσης εργασίας πρέπει αν είναι σαφής, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προσελκύσετε το ενδιαφέρον.

Αν θέλετε να ψάξετε για βοηθό σεφ, μπορείτε να βάλετε τους εξής τίτλους:

  1. Νίντζα Κουζίνας: Αν το εστιατόριό σας και το κοινό που συνήθως έρχεται σε εσάς έχει χιούμορ, γιατί να μην βάλετε έναν τέτοιο τίτλο; Ένας υποψήφιος που ταιριάζει με την κουλτούρα και το περιβάλλον του εστιατορίου θα σας στείλει αμέσως!
  2. Φιλόδοξος Βοηθός Σεφ: Ο τίτλος αυτός περιγράφει σαφώς τη θέση που ζητάτε, ενώ δηλώνει ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει προσδοκίες για επαγγελματική εξέλιξη.
  3. Βοηθός Σεφ: Αν ψάχνετε εργαζομένους για να τους προσλάβετε άμεσα, είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να περιγράψετε τη θέση εργασίας. Από εκεί και πέρα, αυτό που μένει είναι να βρείτε τους κατάλληλους για τη θέση αυτή, οι οποίοι ταιριάζουν με την ευθύτητα που σας χαρακτηρίζει.

Στη συνέχεια, γράψτε τρεις λόγους για τους οποίους πρέπει ο υποψήφιος να ζητήσει δουλειά σε εσάς. Μπορείτε να βάλετε αυτούς που σχετίζονται με το ίδιο το αντικείμενο της δουλειάς ή με τη νοοτροπία της επιχείρησης.

2. Οι κατάλληλες λεπτομέρειες

Αν και η δομή των αγγελιών για τη θέση εργασίας διαφέρει από επιχείρηση σε επιχείρηση, θα πρέπει να περιλαμβάνετε στην περιγραφή όλα όσα χρειάζεται να ξέρει ο υποψήφιος πριν κάνει αίτηση σε εσάς, αλλιώς θα περνάτε πολλή ώρα στο τηλέφωνο απαντώντας σε ερωτήσεις και θα χάνετε χρόνο με υποψηφίους που δεν ταιριάζουν για τη δουλειά αυτή.

Τα βασικά που πρέπει να περιλάβετε είναι τα εξής:

  1. Τον ρόλο της θέσης εργασίας: Βάλτε την ονομασία της θέσης εργασίας και τις βασικές αρμοδιότητές της. Δεν είναι η πλήρης περιγραφή, αλλά οφείλετε να αναφέρετε τη θέση του ρόλου αυτού στην ιεραρχία και τις ώρες εργασίας.
  2. Ειδικά προσόντα: Μιλήστε ανοιχτά για τον σωστό συνδυασμό γνώσεων, εμπειρίας, προσόντων και προσωπικότητας που επιθυμείτε να διαθέτει ο κατάλληλος για τη θέση αυτή.
  3. Μισθός και προνόμια: Ο μισθός είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θέλει να γνωρίζει ο υποψήφιος, όπως και τα προνόμια, η ασφάλιση και οι διακοπές.
  4. Τοποθεσία: Αν ο εργαζόμενος καλείται να ταξιδέψει ή να πάει σε άλλη χώρα για ορισμένο διάστημα, καλό είναι να το επισημάνετε.
  5. Τρόπος δήλωσης ενδιαφέροντος: Πού και πώς θα πρέπει να στείλουν τα βιογραφικά τους οι υποψήφιοι;

3. Ο κατάλληλος τόνος

Μπορεί να έχετε την καλύτερη δουλειά και να έχετε όλα τα προσόντα για να βρείτε τους καλύτερους, αλλά αν η αγγελία σας είναι μακροσκελής και δεν τραβάει το ενδιαφέρον, δύσκολα θα βρείτε αυτούς που θέλετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το παρακάνετε με τα θαυμαστικά!!!! Αντίθετα, δοκιμάστε τα εξής:

  1. Μιλήστε με αμεσότητα στον υποψήφιο, αναφερόμενοι κατευθείαν σε αυτόν: «εσύ» ή «εσείς».
  2. Χρησιμοποιήστε ενεργητική αντί για παθητική φωνή.
  3. Να έχετε αμεσότητα: «Ψάχνουμε τους καλύτερους για να μας αγαπήσουν κι άλλο οι πελάτες μας».
  4. Η αγγελία σας πρέπει να βγάζει θετικό κλίμα, για αυτό χρησιμοποιήστε ρήματα όπως «πετυχαίνω», «ηγούμαι», «διαχειρίζομαι», «προσλαμβάνω», επιβλέπω», «εμπνέω», «εκπαιδεύω».
  5. Η σωστή ορθογραφία και η σωστή γραμματική ενισχύουν την αξιοπιστία της εταιρείας σας. Τα όποια λάθη αφαιρούν πόντους από την εικόνα σας.

4. Τα θετικά της επιχείρησής σας

Να θυμάστε ότι έχετε μόνο μία ευκαιρία να κάνετε καλή εντύπωση, για αυτό η αγγελία σας πρέπει να αναδεικνύει την επιχείρησή σας λειτουργώντας ως το βιογραφικό της. Αν θέλετε να βρείτε τους καλύτερους, θα πρέπει να κινήσετε το ενδιαφέρον των υποψηφίων που θέλουν να φτάσουν την επιχείρησή σας ένα βήμα παραπέρα ώστε να κάνουν αίτηση.

Πώς το καταφέρνετε αυτό;

  1. Να είστε φιλικοί: Το ύφος της αγγελίας πρέπει να δημιουργεί θετικά συναισθήματα στους υποψηφίους. Αν φαίνεστε αγενείς ή δείχνετε ότι κάνετε τη χάρη στους υποψηφίους, θα απωθήσετε ακόμα και αυτούς που ενδιαφέρονται πραγματικά για τη θέση αυτή.
  2. Δείξτε τις αξίες σας: Για να βρείτε τους πιο ταιριαστούς εργαζομένους, θα πρέπει να αναδείξετε την κουλτούρα της εταιρείας. Για παράδειγμα, αν έχετε βραβευθεί, προσανατολίζεστε στην παγκόσμια αγορά ή προσλαμβάνετε άτομα ανεξαρτήτως θρησκεύματος ή φυλής, να τα αναφέρετε στην αγγελία σας.
  3. Δείξτε γιατί πρέπει να δουλέψει κάποιος μαζί σας: Αναδείξτε τα στοιχεία που σας κάνουν περήφανους για την επιχείρησή σας και ωθούν τους εργαζομένους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, είτε αυτό είναι το ομαδικό πνεύμα, η επαγγελματική ανέλιξη ή η προσφορά στην κοινότητα.

Τι πρέπει να αποφύγετε

Μην οδηγείστε σε υπερβολές στην προσπάθειά σας να βρείτε τους καλύτερους. Για παράδειγμα, καλό είναι να αποφύγετε να παρουσιάζετε τη θέση της εξυπηρέτησης πελατών ως θέση μάρκετινγκ. Με αυτό τον τρόπο δε θα έχετε γρήγορες εναλλαγές προσωπικού και δε θα σπαταλήσετε χρόνο και χρήμα. Με μια καλή αγγελία θα βρείτε αυτούς που θέλετε.

Τώρα που ξέρετε πώς να φτιάξετε την τέλεια αγγελία, γραφτείτε στην πλατφόρμα μας και ζητήστε τους κατάλληλους.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή μας δωρεάν πατώντας στο ανάλογο σύνδεσμο:

Για Android κινητά – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myjobnow.android&hl=en_US

Για iPhone κινητά – https://itunes.apple.com/gr/app/myjobnow/id1331874064?mt=8

Διαβάστε ακόμα: