blog post image

Διαβάστε το σε 3 λεπτά

Οι πιο δημοφιλείς τάσεις στην απασχόληση!

Οι πολύπλοκες αιτήσεις, οι ασαφείς περιγραφές των θέσεων εργασίας, και η μακρά αναμονή για να επικοινωνήσετε μαζί τους είναι τάσεις που σιγά-σιγά θα αποτελούν παρελθόν. Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται για να προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό στην εταιρεία σας, οπότε καλό είναι να τους αντιμετωπίζετε με τέτοιο τρόπο. Βρείτε το πρόβλημα και λύστε το: πρόκειται για τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων ή είναι θέμα κουλτούρας της εταιρείας;

Για να βρείτε Προσωπικό άμεσα, θα πρέπει η εταιρεία σας να αφήνει θετική εικόνα στους υποψηφίους.

Η επιλογή βρίσκεται στα …χέρια σας!

Για την ακρίβεια, το μόνο που χρειάζεστε είναι το κινητό σας! Η τάση αυτή κερδίζει έδαφος, και όχι άδικα, γιατί όλα γίνονται στη στιγμή, με γρήγορη ανταπόκριση. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η γραφειοκρατία, οι θέσεις συμπληρώνονται πιο γρήγορα από τους κατάλληλους ανθρώπους και αποτελεί εξαίρετο εργαλείο για όσους βασίζονται στην τεχνολογία. Μέσα από το κινητό σας, μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο άτομο και να συγκεντρώσετε τις απαραίτητες πληροφορίες, κάτι που θα ήταν σχεδόν αδύνατο με τους παραδοσιακούς τρόπους.

**Διδάξτε τους! **

Αν και ένας καλός μισθός αποτελεί βασική προϋπόθεση για τους υποψηφίους που αναζητούν δουλειά, χρειάζονται και άλλα. Επειδή στη σύγχρονη εποχή οι απαιτούμενες δεξιότητες και γνώσεις δεν μένουν αναλλοίωτες στον χρόνο, αλλά μετά από σύντομο διάστημα θεωρούνται ξεπερασμένες, οι εργαζόμενοι ζητούν τη δυνατότητα μάθησης. Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να καλλιεργήσετε ένα εξαιρετικό μαθησιακό περιβάλλον και να το αναδείξετε στην αγγελία σας. Με αυτόν τον τρόπο θα βρείτε το άτομο που χρειάζεστε.

**Φτιάξτε την επωνυμία σας! **

Η υπόληψη, το «όνομα» που έχει η εταιρεία σας είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την επιλογή της από τους υποψηφίους. Δεν αρκεί να έχετε ένα ωραίο λογότυπο που την κάνει να ξεχωρίζει, μια ιστοσελίδα εύκολη στη χρήση ή καλό τμήμα δημόσιων σχέσεων. Αν το ξενοδοχείο σας έχει κακές κριτικές στην Booking.com ή το εστιατόριό σας έχει λάβει διάκριση από το Trip Advisor, θα λάβετε και τους ανάλογους υποψηφίους. Ο σκοπός είναι να πιστεύουν οι υποψήφιοι ότι πάνε για τον καλύτερο στον τομέα τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βελτιώνετε την εικόνα σας, να απαντάτε με θετικό τρόπο στις αρνητικές κριτικές και να αναδεικνύετε το ανθρώπινο πρόσωπο της επιχείρησής σας.

Έχοντας ακολουθήσει όλα αυτά, μπορείτε να τολμήσετε να ζητήσετε κριτική από τους εργαζομένους σας στις σελίδες που αφορούν τον τομέα σας.

Διαβάστε ακόμα: