blog post image

Διαβάστε το σε 3 λεπτά

5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις σε μια συνέντευξη! 🚫

Είσαι έτοιμος και ξέρεις όλα όσα πρέπει να κάνεις; Δες τι πρέπει να αποφύγεις ώστε η συνέντευξή σου να σε οδηγήσει κατευθείαν στη νέα σου δουλειά.

1. Μη λες ψέματα στο βιογραφικό σου !

Υπάρχουν πολλοί που γράφουν μερικά «λευκά ψεματάκια» στο βιογραφικό τους. Εσύ δεν θα το κάνεις! Όχι μόνο θα αποκαλυφθεί η αλήθεια κάποια στιγμή, γεγονός που θα σου στοιχίσει τη δουλειά που απέκτησες με τόσο κόπο, αλλά είναι μικρός ο κόσμος και ποτέ δεν ξέρεις αν ο εργοδότης σου ξέρει κάποιον παλιό σου συνάδελφο. Προσοχή!

2. Μη φοράς ρούχα που δεν σου κάνουν .

Θέλεις να είσαι κομψός και να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να πας στη συνέντευξη με ρούχα που σε στενεύουν και σε κάνουν να μην αισθάνεσαι άνετα. Από την άλλη, φρόντισε τα ρούχα σου να μην είναι φαρδιά για να μην προκύψουν και …ατυχήματα.

3. Αν είσαι άρρωστος, δεν πας.

Το ξέρουμε, θες να δείξεις αυταπάρνηση και να πας στη συνέντευξη όπως και αν είσαι. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτή η κίνηση δεν θα εκτιμηθεί θετικά από τον μελλοντικό σου εργοδότη, καθώς το κρύωμα και ο βήχας δημιουργούν κακή εικόνα. Οφείλεις να φροντίζεις την υγεία σου για το δικό σου καλό και για τους συναδέλφους σου, οπότε ενημέρωσε εγκαίρως το άτομο που σε κάλεσε για συνέντευξη και να ζητήσεις νέα ημέρα και ώρα. Περαστικά!

4. Μη διστάσεις να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό.

Όσο άγχος και αν έχεις ή ντρέπεσαι κάθε φορά που μπαίνεις σε έναν άγνωστο χώρο με άγνωστους ανθρώπους, να ξέρεις ότι η συνέντευξή σου είναι η μοναδική σου ευκαιρία για να σε γνωρίσει ο μελλοντικός εργοδότης σου, οπότε πρέπει να του δείξεις τις ικανότητές σου και την προσωπικότητά σου αμέσως.

5. Μην πας …αδιἀβαστος !

Σίγουρα έχεις ψάξει τη διεύθυνση της εταιρείας στο Google Maps. Γιατί να μη ρίξεις μια ματιά στην ιστοσελίδα και στα προφίλ της στα κοινωνικά δίκτυα; Στη συνέντευξη θα φανεί κατά πόσον ξέρεις πού πας και γιατί θέλεις να εργαστείς στη συγκεκριμένη θέση στη συγκεκριμένη εταιρεία. Η γνώση είναι δύναμη.

Είσαι έτοιμος και καλά …διαβασμένος; Βρες στην πλατφόρμα μας τη δουλειά που θες σε λιγότερο από ένα λεπτό!

Διαβάστε ακόμα: