blog post image

Διαβάστε το σε 3 λεπτά

Πας στην πρώτη σου συνέντευξη ως φοιτητής; 📖

Τότε μη φοβάσαι, έχουμε συμβουλές και για σένα!

Είσαι φοιτητής/τρια και ψάχνεις για μια θέση εργασίας; Συγκεντρώσαμε τις βασικότερες συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθήσεις όταν πας στη συνέντευξη!

1. Κράτα τα στοιχεία επικοινωνίας

Σίγουρα ειδοποιήθηκες για τη συνέντευξη τηλεφωνικά ή με e-mail. Αποθήκευσε το τηλέφωνο ή την ηλεκτρονική διεύθυνση ώστε να τους ειδοποιήσεις σε περίπτωση ανάγκης π. χ. αν κολλήσεις στην κίνηση και χρειαστεί να καθυστερήσεις.

2. Βγάλε τα ακουστικά

Έχεις αγχωθεί και θες να ακούσεις μουσική για να χαλαρώσεις. Όταν φτάσεις στην εταιρεία, όμως, καλό είναι να τα βγάλεις πριν μπεις μέσα και κάνεις την πρώτη χειραψία. Μόλις βγεις από το κτίριο, όμως, μπορείς να βάλεις και ηχεία στο τέρμα!

3. Να είσαι στην ώρα σου!

Αν πας στη συνέντευξη κατευθείαν μετά το μάθημα, μη διστάσεις να το επισημάνεις, γιατί θα κερδίσεις πόντους στην εκτίμηση του πιθανού εργοδότη σου. Ξεκίνησε όσο το δυνατόν νωρίτερα, δείχνοντας ότι σέβεσαι τον πολύτιμο χρόνο του.

4. Τα κινητά στο αθόρυβο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης πρέπει η προσοχή σου να είναι τεταμένη για να απαντήσεις στις ερωτήσεις του εργοδότη σου και να δείξεις ότι είσαι παρών σωματικά και πνευματικά. Τα κινητά τείνουν να αποσπούν την προσοχή, για αυτό έχε το στην τσάντα σου.

5. Δε χρειάζεσαι παρέα

Στη συνέντευξη θα έχεις όλη την προσοχή στραμμένη πάνω σου. Δε χρειάζεται, λοιπόν, να δημιουργείται φασαρία και πολυκοσμία φέρνοντας την οικογένεια ή τους φίλους σου. Με αυτό τον τρόπο, άλλωστε, δείχνεις και την ανεξαρτησία σου ως άτομο.

6. Φάε κάτι

Πριν μπεις στην αίθουσα, τσίμπησε κάτι ελαφρύ. Όχι μόνο δε θες να γουργουρίζει το στομάχι σου, αλλά δε θες να κάνεις κακή εντύπωση γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.

7. Ξεκαθάρισε τη διαθεσιμότητά σου

Μπορείς να δείξεις ένα πρόγραμμα ώστε να τους πεις ποια ωράρια και ποιες μέρες μπορείς να εργαστείς. Όχι μόνο φαίνεσαι πιο οργανωμένος, αλλά κερδίζεις τον σεβασμό του πιθανού εργοδότη σου.

Από εκεί και πέρα, δε μένει τίποτα άλλο από το να πας στη συνέντευξη και να διαπρέψεις!

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή μας δωρεάν πατώντας στο ανάλογο σύνδεσμο:

Για Android κινητά – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myjobnow.android&hl=en_US

Για iPhone κινητά – https://itunes.apple.com/gr/app/myjobnow/id1331874064?mt=8

Διαβάστε ακόμα: