blog post image

Διαβάστε το σε 3 λεπτά

Πώς να ανεβάσεις το τέλειο Βίντεο! ▶️

Σκέφτεσαι πώς θα επιλεχτείς πιο εύκολα και γρήγορα από τον εργοδότη; Σύμφωνα με έρευνες του MyJobNow, τα προφίλ που περιέχουν βίντεο/βιογραφικό βρίσκουν δουλειά 3 φορές πιο γρήγορα! Έτσι κι εμείς, σου έχουμε έτοιμες τις κατάλληλες συμβουλές για να βγάλεις το τέλειο βίντεο και να κερδίσεις την εντύπωση του εργοδότη! Ακολούθησέ τες και να'σαι σίγουρος ότι θα βγεις κερδισμένος.
  1. Βρες το κατάλληλο μέρος.
    Δεν θέλεις να αποσπάσεις την προσοχή του εργοδότη με εξωτερικούς θορύβους και ασυμάζευτο background. Κλείσε την πόρτα του δωματίου σου, βρες ένα μέρος όπου θα φαίνεσαι μονάχα εσυ, για παράδειγμα- κάτσε μπροστά από έναν τοίχο και τοποθέτησε την κάμερά σου έτσι ώστε να φαίνεσαι από τη μέση και πάνω. Δώσε έμφαση στο πρόσωπό σου και σε αυτά που θέλεις να πεις.
  2. Φόρα κάτι απλό. -
    Δεν εννοούμε να βγεις με τις πιτζάμες ή με ένα φανελάκι που φοράς στο σπίτι. Μπορείς να φορέσεις μια απλή μπλούζα ή ένα απλό πουκάμισο. Μην βάλεις μπλούζες με αστεία μηνύματα ή εικονίδια. Δεν θέλεις να αποσπάσεις την προσοχή του εργοδότη.
  3. Έλεγξε τις ρυθμίσεις του βίντεο. -
    Σιγουρέψου ότι ακούγεσαι και ότι η φωτεινότητα είναι καλή. Προτίμησε ένα φωτεινό δωμάτιο έτσι ώστε να φαίνεσαι καθαρά.
  4. Προετοίμασε τί θα πεις. -
    Πάρε χαρτί και στυλό και γράψε αυτά που θα καταλήξεις να πεις στη κάμερα. Θα σε βοηθήσει στο να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτά που θα πείς.
    Μην χρησιμοποιήσεις βογγητά ή μορφασμούς, μίλα σταθερά και σιγά.
  5. Χρονική διάρκεια. -
    Μην βγάλεις ένα βίντεο πέντε λεπτών.
    Κράτα τα πράγματα απλά και γρήγορα. Προτίμησε μια χρονική διάρκεια ενός λεπτού.
  6. Συστήσου! -
    Πες μερικά πράγματα για τον εαυτό σου. Ποιός είσαι (όνομα, ηλικία); Ποιό είναι το επάγγελμά σου; Με τί ασχολείσαι; Τί σου αρέσει να κάνεις; Ποιά είναι τα θετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου; Δείξε στον εργοδότη το πάθος σου για την δουλειά και το πόσο αγαπάς αυτό που κάνεις!
  7. Να είσαι ο εαυτός σου! -
    Να είσαι χαλαρός και να έχεις αυτοπεποίθηση στον εαυτό σου. Μην καμπουριάζεις και μην γέρνεις από την μία μεριά ή την άλλη, κάτσε σε ευθυτενή στάση. Μην προσπαθήσεις να μπεις στον ρόλο ενός επιτυχημένου επαγγελματία.
    Να είσαι ο εαυτός σου και το σημαντικότερο… να χαμογελάς!

Τι να ΜΗΝ ανεβάσεις:

  1. Boomerang.
  2. Βίντεο με τοπία.
  3. Βίντεο με την παρέα σου.
  4. Οτιδήποτε δεν αφορά τον επαγγελματικό τομέα.

Σε περίπτωση που ντρέπεσαι να δείξεις τον εαυτό σου (αν και δεν υπάρχει λόγος), μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι άλλες ιδέες για να ανεβάσεις ως βίντεο. Αν είσαι barista ανέβασε το πώς φτιάχνεις έναν καλό καφέ… ή αν ασχολείσαι με τον τομέα της αισθητικης, ανέβασε τις τεχνικές σου για το πώς χτίζεις το τέλειο νύχι. Μία άλλη ιδέα είναι το να ανεβάσεις ένα κολάζ με τις δουλειές σου ή με αυτό που ασχολείσαι.

Μην κολλάς κάπου… **Η φαντασία και η δημιουργικότητα είναι με το μέρος σου! **Σκέψου κάτι το οποίο θα εντυπωσίαζε τον εργοδότη και θα τον έκανε να σε επιλέξει για να συνομιλήσετε!

Σου ευχόμαστε Καλή Τύχη!


Κατέβασε την εφαρμογή MyJobNow δωρεάν στο κινητό σου, φτιάξε το Προφίλ σου και στείλε αιτήσεις σήμερα!
Για Android κινητά – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myjobnow.android&hl=en_US
Για iPhone κινητά – https://itunes.apple.com/gr/app/myjobnow/id1331874064?mt=8

Διαβάστε ακόμα: