blog post image

Διαβάστε το σε 3 λεπτά

Πώς να ξεκινήσεις καριέρα ως ξενοδοχοϋπάλληλος!

Ο τουρισμός αποτελεί αδιαμφισβήτητα την κυριότερη βιομηχανία της χώρας μας. Τα ξενοδοχεία έχουν ανάγκη από εργαζομένους σχεδόν όλο τον χρόνο, και προσφέρουν πολύ καλές απολαβές και ευκαιρίες εξέλιξης.

Ανάλογα με τις υπηρεσίες που παρέχει το ξενοδοχείο, η ποικιλία των θέσεων εργασίας μπορεί να είναι μεγάλη, από θέσεις εργασίας για ρεσεψιόν μέχρι και φύλαξη παιδιών.

Τα βασικά

Μισθός: Συνήθως από 500€ και πάνω μηνιαίως, ανάλογα με το είδος της δουλειάς, το διάστημα απασχόλησης και τα ωράρια.

Ωράρια: Κυλιόμενα, με πλήρη ή μερική απασχόληση.

Καθήκοντα

Ανάλογα με τις ανάγκες του ξενοδοχείου και της θέσης, περιλαμβάνονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες:

  1. Υποδοχή επισκεπτών, διαχείριση κρατήσεων και εξυπηρέτηση
  2. Σερβίρισμα
  3. Προετοιμασία γευμάτων
  4. Συντἠρηση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων
  5. Καθαριότητα
  6. Παροχή πληροφοριών
  7. Οργάνωση εκδηλώσεων
  8. Ασφάλεια

Προσόντα

Το βασικότερο προσόν είναι η φιλική διάθεση, αφού θα έρθεις σε επαφή με πολλούς πελάτες από διάφορα περιβάλλοντα. Επιπλέον, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να εργαστείς οποιαδήποτε στιγμή και να διατηρείς την ψυχραιμία σου υπό πίεση. Ανάλογα με τη θέση εργασίας μπορεί να απαιτηθούν και άλλα προσόντα, ὀπως η προσοχή στη λεπτομέρεια ή η αγάπη για τα παιδιά. Κάθε ξενοδοχείο έχει τη δική του πολιτική λειτουργίας και πρέπει να προσαρμόζεσαι αναλόγως.

Προϋποθέσεις

Εξαρτώνται από τις ανάγκες της θέσης εργασίας. Για παράδειγμα, ένας ρεσεψιονίστ θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα απολυτήριο Λυκείου, γνώσεις Αγγλικών και υπολογιστών. Άλλοι τομείς, όπως η εστίαση, απαιτούν περαιτέρω σπουδές και πρακτική εξάσκηση. Αν το ξενοδοχείο διαθέτει εγκαταστάσεις όπως τα σπα, τότε είναι απαραίτητες οι σπουδές στους τομείς της αισθητικής και της υγείας. Όποιος και αν είναι ο τομέας στον οποίο θες να εργαστείς, μη χάσεις την ευκαιρία να μαθητεύσεις (υπάρχουν πλέον πολλές θέσεις πρακτικής) και να πάρεις την απαραίτητη εμπειρία.

Σου αρέσει να δουλεύεις σε ξενοδοχείο και δε σε πτοούν τα ωράρια; Τότε έλα σε εμάς και θα βρεις τις δουλειές που σου ταιριάζουν.

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή μας δωρεάν πατώντας στο ανάλογο σύνδεσμο:

Για Android κινητά – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myjobnow.android&hl=en_US

Για iPhone κινητά – https://itunes.apple.com/gr/app/myjobnow/id1331874064?mt=8

Διαβάστε ακόμα: