blog post image

Διαβάστε το σε 3 λεπτά

Πώς να γίνεις προσωπικός γραμματέας! 👩🏻‍💼

Η εργασία του προσωπικού βοηθού είναι απαιτητική, αλλά προσφέρει πολλά. Είναι γενικά γνωστή ως θέση γραμματειακής υποστήριξης, για αυτό ο όρος «γραμματέας» χρησιμοποιείται προς διευκόλυνση. Επειδή το εύρος των αρμοδιοτήτων είναι μεγάλο, αυτό το άρθρο έχει ακριβώς αυτά που χρειάζεσαι.

Απαιτούμενα προσόντα

Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εξειδίκευση, αλλά είναι πιο πιθανό να επιλεγείς αν έχεις εμπειρία ως υπάλληλος ή γραμματέας, έχεις ασχοληθεί με τη διοίκηση επιχειρήσεων ή με τη διαχείριση γραφείου. Οποιαδήποτε επιπλέον προσόντα εξαρτώνται από τη φύση και το αντικείμενο της δουλειάς. Για παράδειγμα, για να γίνεις προσωπικός γραμματέας ενός γιατρού, μπορεί να απαιτείται εμπειρία σε ανάλογη θέση.

Δεξιότητες

Καθώς εκπροσωπείς τον επαγγελματία ή την εταιρεία στην οποία εργάζεσαι, η ευχάριστη προσωπικότητα αποτελεί σημαντικό προσόν σε συνδυασμό με τις άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες. Επιπλέον, η οργάνωση και η ικανότητα διαχείρισης καταστάσεων υπό συνθήκες άγχους είναι πολύ σημαντικά, καθώς θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε δυσκολίες και να βοηθήσετε τον εργοδότη σας σε αυτές. Σε κάποιες εταιρείες απαιτούνται και βασικές γνώσεις λογιστικής.

Καθήκοντα

Εκτός από την οργάνωση του γραφείου και των συναντήσεων, θα έχεις και άλλα καθήκοντα ανάλογα με τις ανάγκες του εργοδότη: τη διαχείριση του χώρου συνεδριάσεων, ώστε να εξασφαλίζεις ότι όλα λειτουργούν σωστά, τον σχεδιασμό των παρουσιάσεων, τη διανομή των φυλλαδίων, την οργάνωση των ταξιδίων, τις παραγγελίες εξοπλισμού, τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, τη συγγραφή αναφορών από όλα τα τμήματα και τη συντήρηση των μηχανημάτων. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να τηρείται το απόρρητο σε όλες τις υποθέσεις.

Μισθός και ωράριο

Ανάλογα με τις αποδοχές του εργοδότη, ο μισθός σου μπορεί να αυξηθεί. Η θέση αυτή απαιτεί αφοσίωση στο καθήκον, και αυτή ανταμείβεται με προαγωγές, ειδικά αν υπάρχει η σχετική εκπαίδευση. Το ωράριο είναι, συνήθως, 8ωρο, αλλά αυτό μπορεί να μεταβληθεί βάσει των αναγκών που παρουσιάζονται.

Σου αρέσει αυτή η δουλειά; Στην πλατφόρμα μας θα βρεις θέσεις εργασίας που σε περιμένουν.

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή μας δωρεάν πατώντας στο ανάλογο σύνδεσμο:

Για Android κινητά – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myjobnow.android&hl=en_US

Για iPhone κινητά – https://itunes.apple.com/gr/app/myjobnow/id1331874064?mt=8

Διαβάστε ακόμα: