blog post image

Διαβάστε το σε 3 λεπτά

Πώς να γίνεις βοηθός κουζίνας! 🍲

Θέλεις να γίνεις βοηθός κουζίνας; Σε αυτό το άρθρο θα μάθεις όλα όσα χρειάζονται ώστε να δεις αν σου αρέσει αυτή η δουλειά!

Ως βοηθός κουζίνας, θα έχεις πολλά να κάνεις και δε θα βαρεθείς ποτέ. Η δουλειά αυτή περιλαμβάνει πολλά καθήκοντα και αποτελεί μια θέση εργασίας στην οποία μπορείς να πας για πρακτική είτε σε εταιρεία catering ή σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία σε συνδυασμό με την εκπαίδευση και τηρώντας τους κανόνες υγιεινής.

Τα βασικά

Μισθός: Ανάλογα με την εμπειρία και το ωράριο, ο μέσος όρος είναι 600-700€ μηνιαίως.

Ωράρια: Συνήθως 8ωρο για πλήρη απασχόληση, 4ωρο ή 5ωρο για μερική απασχόληση.

Καθήκοντα

Τα βασικά καθήκοντα αφορούν την υγιεινή της κουζίνας ώστε να αποτελεί ασφαλές περιβάλλον για την προετοιμασία γευμάτων:

• Οργάνωση των αποθηκών

• Πακετάρισμα φαγητών προς αποστολή

• Πλύσιμο πιάτων, μαγειρικών σκευών και σερβιτσίων και εξασφάλιση έγκαιρης χρήσης τους

• Απολύμανση και καθαριότητα πάγκων εργασίας, συσκευών, δαπέδων και τοίχων

• Σωστή αποθήκευση εξοπλισμού κουζίνας

• Ανακύκλωση και διαχείριση απορριμμάτων

• Προετοιμασία γευμάτων

Με λίγα λόγια έχεις την αρμοδιότητα να διαχειρίζεσαι κουζίνες κάτω από δύσκολες συνθήκες και να διατηρείς το περιβάλλον καθαρό.

**Δεξιότητες **

Όπως προαναφέρθηκε, θα εργαστείς σε κουζίνες με πολύ γρήγορους ρυθμούς και υπό πίεση. Όχι μόνο θα θέσεις σε εφαρμογή τις γνώσεις σου, αλλά θα μάθεις να σκέφτεσαι γρήγορα και να αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες. Η παρατηρητικότητα είναι απαραίτητο προσόν ώστε να κάνεις τη δουλειά σου και θα πρέπει να παραμένεις ψύχραιμος και πρόθυμος να εκτελέσεις εντολές. Καλό είναι να είσαι σε καλή σωματική και ψυχολογική κατάσταση και να έχεις θετική ενέργεια.

**Προσόντα **

Η θέση του βοηθού κουζίνας είναι μία από τις δουλειές που θα κάνεις μέχρι να γίνεις σεφ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σπουδάσεις στον τομέα της εστίασης σε ΙΕΚ και Επαγγελματικές Σχολές. Επιπλέον, θα πρέπει να ασχοληθείς με τον τομέα της υγιεινής ώστε οι κουζίνες στις οποίες εργάζεσαι να τηρούν όλες τις προδιαγραφές. Για να εισαχθείς στις ανάλογες σχολές χρειάζεσαι απολυτήριο Λυκείου.

Νιώθεις ότι αυτή η δουλειά σου ταιριάζει; Τότε έλα στην πλατφόρμα μας και θα βρεις τη θέση που θες.!

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή μας δωρεάν πατώντας στο ανάλογο σύνδεσμο:Για Android κινητά – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myjobnow.android&hl=en_US
Για iPhone κινητά – https://itunes.apple.com/gr/app/myjobnow/id1331874064?mt=8


Διαβάστε ακόμα: