blog post image

Διαβάστε το σε 3 λεπτά

Πώς Να Συνεχίσεις Να Εργάζεσαι Με Κίνητρο! 📌

Δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό για αρκετό χρονικό διάστημα στη δουλειά και κάπου-κάπου νιώθεις πως χάνεις τα κίνητρά σου; Μην ανησυχείς, όλοι έχουμε βιώσει μια τέτοιου είδους κατάσταση και ξέρουμε ακριβώς πώς νιώθεις. Δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεσαι καθώς μια τέτοια αντίδραση είναι απολύτως φυσιολογική.

Συνήθως ο κύριος λόγος για να χάσει κάποιος το κίνητρό του είναι είτε επειδή επικεντρώνεται στα πράγματα που δε κάνει καλά είτε επειδή δουλεύει σκληρά. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ναι, καλό είναι να δουλεύεις σκληρά και να πετυχαίνεις τους στόχους σου. Πρέπει όμως όλα να έχουν και κάποια όρια διότι η υπερβολή βλάπτει και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Σε τέτοιες περιπτώσεις, καλό θα ήταν να βάλεις ένα πρόγραμμα στη καθημερινότητά σου ή να λάβεις υπόψιν σου μερικές από τις συμβουλές που ακολουθούν! Σίγουρα θα σε βοηθήσουν να πάρεις μερικές ιδέες και να αποκτήσεις και πάλι την ενέργεια που είχες στις αρχές.

you got this

1. Κάνε διάλειμμα.

Θέλεις να πετύχεις το στόχο σου για σήμερα, κατανοητό. Το άγχος και η πίεση όμως δεν θα σε βοηθήσουν σε καμία περίπτωση. Μην πιέζεις τον εαυτό σου, δεν υπάρχει λόγος και σίγουρα δεν θα καταλήξεις στα επιθυμητά σου αποτελέσματα με αυτό το τρόπο. Το κλειδί για να πετυχαίνεις κάθε φορά τους στόχους σου, είναι το να ξεκουράζεσαι. Δίνεις το 100% των δυνατοτήτων σου και είναι άκρως απαραίτητο να αφιερώνεις λίγο χρόνο χαλάρωσης στον εαυτό σου. Δεν είναι εφικτό να δουλεύεις 24 ώρες το 24ωρο απλά και μόνο για να πετυχαίνεις τους στόχους σου. Βγες έξω, κάνε μια βόλτα, διάβασε το αγαπημένο σου βιβλίο, πήγαινε καμία μονοήμερη σε καινούρια μέρη. Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, να καθαρίσεις το μυαλό σου και να γεμίσεις και πάλι τις μπαταρίες σου. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο πετυχαίνεις τη δουλειά, αλλά αφιερώνεις και λίγο χρόνο για’σένα, πράγμα το οποίο είναι σημαντικό για τον καθένα απο’μας.

2. Κάνε παρέα με άτομα που θέτουν εξίσου στόχους.

Όλοι έχουμε ακούσει την φράση ” δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι “. Δεν λέγεται τυχαία, καθώς οι άνθρωποι με τους οποίους περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο μαζί τους, μερικές φορές μας επηρεάζουν είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι. Καλό θα ήταν λοιπόν, να κάνεις παρέα με άτομα τα οποία βάζουν στόχους στην καθημερινότητά τους, διότι το πιθανότερο είναι να σου δώσουν τα κίνητρα που ψάχνεις έτσι ώστε να πας την επόμενη μέρα στη δουλειά και να τελειώσεις αυτό που άρχισες.

3. Κάνε μια λίστα.

Η γνωστή σε όλους μας ” To Do ” λίστα, μπορεί να κάνει θαύματα στο πώς θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας και στο πώς θα την τελειώσουμε. Υπενθύμισε στον εαυτό σου τις υπο, γράφοντάς το σε μία λίστα με πράγματα τα οποία πρέπει ή θέλεις να τελειώσεις σήμερα ή αύριο. Βάλτην στο γραφείο σου ή κάπου που θα την βλέπεις όταν ξυπνάς, καθώς έτσι θα έχεις μία καθαρή εικόνα στο μυαλό σου για το με τί πρέπει να ασχοληθείς σήμερα. Με αυτό το τρόπο, θα ξεκινήσεις την ημέρα σου αποκτώντας ήδη το κίνητρο το οποίο χρειάζεσαι.

4. Μην το αφήσεις για αύριο.

Η κλασσική δικαιολογία όταν βαριέσαι να κάνεις τη δουλειά σου είναι το να πείσεις τον εαυτό σου πως θα την κάνεις αύριο. Το αύριο γίνεται μεθαύριο και η δουλειά δε τελειώνει ποτέ. Μην επαναπαύεσαι. Τελείωσε αυτό που έχεις να κάνεις, την ημέρα που πρέπει να το κάνεις. Αλλιώς υπάρχει και το ενδεχόμενο όχι μόνο να μην τη τελειώσεις ποτέ, αλλά και να μαζευτούν άλλες τόσες με αποτέλεσμα να πνίγεσαι.

5. Γυμναστική.

Η πρωινή γυμναστική είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να ξεκινήσεις την ημέρα σου γεμάτος ενέργεια και θετικές σκέψεις. Όλοι γνωρίζουμε την επίδραση της γυμναστικής στον οργανισμό και τον τρόπο σκέψης μας, πολύ λίγοι όμως εκμεταλλεύονται αυτό το γεγονός. Ξύπνα ένα μισάωρο νωρίτερα και πήγαινε για τρέξιμο ή κάνε μερικές ασκήσεις στο σπίτι πριν φύγεις για τη δουλειά. Θα δεις πως όχι μόνο θα έχει σημαντική επίδραση στον οργανισμό σου, αλλά θα είσαι ακόμη πιο συγκεντρωμένος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η έλλειψη κινήτρων είναι εντελώς φυσιολογική και συμβαίνει στους καλύτερους από εμάς. Η αλήθεια είναι πως πρέπει να καταβάλλεις αρκετή προσπάθεια για να καταφέρεις να αποκτήσεις και πάλι την επιθυμία να πετυχαίνεις τους στόχους σου, όμως σίγουρα είναι κάτι το εφικτό. Εκμεταλλεύσου τις παραπάνω συμβουλές για να μπεις στη σωστή πορεία.

Μπες σήμερα στο MyJobNow και δες όλες τις διαθέσιμες θέσεις για Τηλεφωνικά Κέντρα στη περιοχή σου!

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή μας δωρεάν πατώντας στο ανάλογο σύνδεσμο:

Για Android κινητά – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myjobnow.android&hl=en_US

Για iPhone κινητά – https://itunes.apple.com/gr/app/myjobnow/id1331874064?mt=8

Διαβάστε ακόμα: