blog post image

Διαβάστε το σε 3 λεπτά

Συμβουλές Για Barista… Coffee Learnings! ☕

Λοιπόν, θέλεις να μάθεις να φτιάχνεις έναν καλό καφέ. Είσαι ενθουσιασμένος αλλά επικρατεί και το άγχος την ίδια στιγμή, έτσι δεν είναι; Το να φτιάξεις έναν καλό καφέ τις περισσότερες φορές μοιάζει με μαγεία, αλλά σύντομα θα μπορείς να αποκαλείς τον εαυτό σου Chef του Καφέ.

Αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε τις καλύτερες συμβουλές για το πώς να φτιάχνεις έναν καλό καφέ και να τις μοιράσουμε απλόχερα σε όλους όσους ενδιαφέρονται για θέσεις εργασίας Barista! Πάμε να ρίξουμε μία ματιά;

baristamyjobnow

Γευστική Εμπειρία: Άσε τα Σιρόπια και πιάσε την Ουσία!

Εκτός του ότι πρέπει να αναπτύξεις καλές δεξιότητες εξυπηρέτησης πελατών, πρέπει να μάθεις να εξασκείς τον ουρανίσκο σου για ό,τι αφορά τον καφέ. Πώς αλλιώς θα μάθεις να ισορροπείς τις γεύσεις στο ποτήρι σου έτσι ώστε να σερβίρεις τον τέλειο καφέ; Κάθε φορά που ξεκινάς την βάρδιά σου, είναι άκρως απαραίτητο να ελέγχεις την γεύση του espresso σου. Σίγουρα δεν θέλεις να σερβίρεις έναν μέτριο ή απαράδεκτο γευστικά καφέ. Άν θέλεις να απελευθερώσεις το πάθος σου για τον καφέ, άσε στην άκρη τα σιρόπια, την ζάχαρη και τα toppings. Επικεντρώσου στην γεύση και στην ποιότητα του καφέ σου διότι όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα και το ξέρεις!

coffeemyjobnow

Μάθε για την Προέλευση του καφέ και τις τάσεις γεύσης του!

Είναι σημαντικό κομμάτι ενός Barista να είσαι πρόθυμος να μάθεις για τον καφέ. Καθημερινά βρίσκεσαι αντιμέτωπος με λάτρεις του καφέ, οπότε καλό θα ήταν να γνωρίζεις την προέλευσή του πριν τον σερβίρεις. Έχε στο νού σου πως η γεύση αλλάζει αναλόγως την προέλευση! Θα υπάρξουν σίγουρα πελάτες οι οποίοι θα μπουν στην διαδικασία να σου κάνουν ερωτήσεις για τον καφέ τους και είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις. Εάν δεν μπορέσεις να απαντήσεις, να’σαι σίγουρος πως αυτοί οι πελάτες δε θα επιστρέψουν ποτέ ξανά. Μπες στη διαδικασία να μάθεις για την επεξεργασία του καφέ. Μπορείς είτε να ψάξεις online είτε να διαβάσεις βιβλία. Ακόμη καλύτερο θα ήταν να παρακολουθήσεις κάποιο σεμινάριο.

coffeemjn

Μέθοδοι Επεξεργασίας Καφέ

Υπάρχουν διαφορετικοί παράγοντες που συντελούν την γεύση του καφέ από τον κόκκο έως το φλιτζάνι. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι παρασκευής και ακόμα περισσότερες συνταγές. Εκτός από τη λειτουργία μιας μηχανής εσπρέσο, θα πρέπει να γνωρίζεις και τους παράγοντες που συντελούν στη γεύση κάθε είδους καφέ. Για παράδειγμα, ξεκίνα από τα βασικά. Παράγοντας ποικιλίας, παράγοντας terroir, παράγοντας μικροζώνων παραγωγής καφέ, παράγοντας συγκομιδή, παράγοντας επεξεργασίας, παράγοντας roasting κτλ. Όσο περισσότερη η γνώση, τόσο καλύτερος και ο Barista!

coffeemjn

Εστίασε στον Πελάτη!

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των καφετεριών είναι αρκετά υψηλός. Εάν στον πελάτη δεν του αρέσει η υπηρεσία σας, θα μεταφερθεί σε άλλη καφετέρια και αυτό είναι κάτι που δεν το θες. Είσαι το κύριο πρόσωπο του καταστήματος, ο καθένας μπορεί να ρίξει το φταίξιμο σε’σένα. Το κλειδί της επιτυχίας σε κάθε επιχείρηση είναι η εξαιρετική υποστήριξη πελατών. Βεβαιώσου πως χειρίζεσαι με ηρεμία και υπομονή τους θυμωμένους πελάτες. Να’σαι σίγουρος πως θα πετύχεις αρκετούς ειρωνικούς ή κακόκεφους πελάτες. Προσπάθησε να τους δείξεις το ότι ο καφές που θα τους σερβίρεις, τον φτιάχνεις με όλη σου την καλή διάθεση. Ένα χαμόγελο αρκεί για να εμπλουτίσει την ημέρα του πελάτη σου αλλά και για να σε προτιμήσει ξανά.

baristahappy

Κράτα μια Θετική στάση Μάθησης!

Όρισε για τον εαυτό σου ενα συγκεκριμένο στόχο κάθε μήνα. Για παράδειγμα, μπορείς να ξεκινήσεις να μαθαίνεις την τέχνη του latte, να μαζέψεις λεφτά για να παρακολουθήσεις κάποιο σεμινάριο, να μάθεις να επεξεργάζεσαι καλύτερα την γεύση του καφέ, να μάθεις καινούριες πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο είδος κτλ. Ορίζοντας έναν συγκεκριμένο στόχο κάθε μήνα, ουσιαστικά σε βοηθάει με το να μην μένεις στάσιμος σε αυτά που ήδη γνωρίζεις και σε παροτρύνει να μάθεις καινούρια πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά θα εξελιχτείς και θα γίνεσαι καλύτερος μέρα με τη μέρα σε αυτό που κάνεις. Γενικά, μην σταματάς ποτέ να ψάχνεις για καινούριες πληροφορίες. Αυτό είναι που σε κάνει έναν αξιόλογο Barista.

learnmjn

Το να φτιάχνεις έναν καφέ θα έλεγε κανείς πως είναι σχετικά εύκολο… σε αντίθεση με το να φτιάχνεις έναν καλό καφέ! Το να είσαι ένας αξιόλογος Barista θέλει υπομονή και θέληση για εξέλιξη! Πρέπει να είσαι υπεύθυνος για την ποιότητα του καφέ που θα σερβίρεις στον πελάτη σου και να είσαι θετικός στο να ακούσεις μία δεύτερη γνώμη, έτσι ώστε να βελτιώσεις οτιδήποτε σου ξέφυγε! Ελπίζουμε να σε βοήθησαν οι συμβουλές μας και να σε παρακινήσουν να γίνεις καλύτερος σε αυτό που κάνεις μέρα με τη μέρα!😄

Μπες σήμερα στο MyJobNow και δες όλες τις διαθέσιμες θέσεις για Barista στη περιοχή σου!

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή μας δωρεάν πατώντας στο ανάλογο σύνδεσμο:

Για Android κινητά – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myjobnow.android&hl=en_US

Για iPhone κινητά – https://itunes.apple.com/gr/app/myjobnow/id1331874064?mt=8

Διαβάστε ακόμα: