blog post image

Διαβάστε το σε 3 λεπτά

Πώς να τα καταφέρεις στη συνέντευξη χωρίς προϋπηρεσία! 🤔

Συγχαρητήρια, μόλις σε κάλεσαν για συνέντευξη! Δε χρειάζεται να έχεις προϋπηρεσία, εμείς θα σε βοηθήσουμε!

1. Ενίσχυσε τις δεξιότητές σου

Δες αν μπορείς να βοηθήσεις κάποιον συγγενή σου στη δουλειά του ή κάποιον φίλο σου. Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, αυτό θα σε βοηθήσει άνετα στη συνέντευξή σου. Όχι μόνο θα μπορείς να πεις στον υποψήφιο εργοδότη σου ότι αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες και παίρνεις ρίσκα, αλλά και να μιλήσεις για τους ανθρώπους από τους οποίους έμαθες κάποια πράγματα. Θα εκτιμηθεί δεόντως από τον εργοδότη σου και θα καταλάβει ότι είσαι πρόθυμος να κάνεις τη δουλειά.

2. Πώς να απαντήσεις στην ερώτηση «Πες μου λίγα λόγια για σένα»

Πρόκειται για την πιο συνηθισμένη, και όμως πιο κρίσιμη, ερώτηση σε μία συνέντευξη. Φυσικά, είναι η ευκαιρία σου να λάμψεις. Μπορείς να μιλήσεις για τις σπουδές σου, είτε τις έχεις ολοκληρώσει είτε όχι. Όσο για το ζήτημα της έλλειψης προϋπηρεσίας, μπορείς να το παρουσιάσεις θετικά δηλώνοντας ότι είσαι ανοιχτός στο να μάθεις νέα πράγματα και να εκπαιδευτείς. Ανάδειξε τις ικανότητές σου και μη διστάσεις να δώσεις παραδείγματα για αυτές από την καθημερινή σου ζωή.

3. Εξάσκηση, εξάσκηση, και πάλι εξάσκηση

«Η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως» και αυτό ισχύει και στις συνεντεύξεις. Μη διστάσεις να κάνεις μια πρόβα με έναν φίλο σου ώστε να παρατηρήσει τα θετικά και τις αδυναμίες σου και να μην πέσεις σε λάθη που είναι συνηθισμένα στις συνεντεύξεις. Επιπλέον, δήλωσε το ενδιαφέρον σου και για άλλες θέσεις εργασίας, ώστε να κληθείς και σε άλλες συνεντεύξεις και να έρθεις σε επαφή με άλλους υποψήφιους εργοδότες. Δεν έχεις εμπειρία; Δεν πειράζει!

Κατέβασε την εφαρμογή MyJobNow δωρεάν στο κινητό σου, φτιάξε το Προφίλ σου και στείλε αιτήσεις σήμερα!
Για Android κινητά – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myjobnow.android&hl=en_US
Για iPhone κινητά – https://itunes.apple.com/gr/app/myjobnow/id1331874064?mt=8

Διαβάστε ακόμα: