blog post image

Διαβάστε το σε 3 λεπτά

Τα θετικά της δουλειάς του/της ρεσεψιονίστ!

Η δουλειά του ρεσεψιονίστ έχει πολύ περισσότερη δύναμη από όσο φαντάζεσαι: είσαι το πρώτο άτομο που βλέπουν οι επισκέπτες και συμβάλλεις στην εικόνα της εταιρείας. Όπως θα έχεις παρατηρήσει, οι καλύτεροι ρεσεψιονίστ μένουν στη μνήμη μας λόγω της φιλικής διάθεσης, της εξυπηρέτησης και των επικοινωνιακών δεξιοτήτων τους.

Αξίζει, λοιπόν, να δουλέψεις σε θέσεις εργασίας ως ρεσεψιονίστ, και θα δεις γιατί:

1. Πρώτη εντύπωση

Ένας εργοδότης ξέρει καλά ότι ο ρεσεψιονίστ αποτελεί το πρόσωπο και τη φωνή της εταιρείας. Αποτελεί το πρώτο και το τελευταίο άτομο που βλέπει κάθε επισκέπτης και διαμορφώνει την πρώτη και την τελευταία εντύπωση δημιουργώντας μια γενική εικόνα. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος εστιάζει στην πρώτη εικόνα που διαμορφώνει για κάτι και του μένει ζωντανή όσο πιο πρόσφατη είναι.

2. Διαχειρίζεσαι δύσκολες καταστάσεις

Η ρεσεψιόν πάντα έχει κίνηση, καθώς ο κόσμος μπαίνει και βγαίνει συνέχεια. Επιπλέον, τα τηλέφωνα χτυπούν συνέχεια, είσαι στην πρώτη γραμμή, διαρκώς ενημερώνεσαι και ενημερώνεις για αλλαγές στις συναντήσεις. Για παράδειγμα, μπορεί ο εργοδότης σου να έχει κολλήσει στην κίνηση ενώ έχει συνάντηση με επενδυτές και θα πρέπει να αλλάξει η αίθουσα διεξαγωγής της λόγω της καθυστέρησης και ταυτόχρονα να ψάξεις για άλλον προτζέκτορα γιατί εκείνος που υπάρχει στη νέα αίθουσα δεν λειτουργεί. Γενικά, φροντίζεις ώστε τα πάντα να είναι υπό έλεγχο.

3. Γνωρίζεις τα εκ των έσω

Σου δίνεται η δυνατότητα να παρατηρήσεις τι γίνεται, να δεις τι πάει καλά και τι όχι και να προτείνεις βελτιώσεις.

Δεξιότητες που θα χρειαστείς ως ρεσεψιονίστ:

Αν και κάθε θέση ρεσεψιονίστ έχει διαφορετικές απαιτήσεις, οι βασικές δεξιότητες είναι οι εξής:

**• Καλή εμφάνιση – Φιλική διάθεση **

Η εμφάνιση του ρεσεψιονίστ είναι προσαρμοσμένη στη νοοτροπία της εταιρείας. Το βασικότερο είναι η εντύπωση που δημιουργείται, οπὀτε η φιλική διάθεση και η εξυπηρέτηση είναι τα πάντα.

**• Ανάληψη πρωτοβουλιών **

Θα πρέπει να αντιμετωπίσεις πολλές δύσκολες καταστάσεις που απαιτούν αμέσως λύσεις υπό πολλή πίεση, οπότε να είσαι πάντα έτοιμος να βοηθήσεις.

**• Γνώστης των εταιρικών δεδομένων **

Ως ρεσεψιονίστ, οφείλεις να ξέρεις ποιος είναι σε ποιον τομέα και ποιες είναι οι αρμοδιὀτητές του. Κάθε επισκέπτης έρχεται για συγκεκριμένο λόγο στην εταιρεία και εσύ είσαι το άτομο που θα τον καθοδηγήσει.

**• Συναισθηματική νοημοσύνη **

Όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίζεις στην προσωπική σου ζωή, πρέπει να τις αφήνεις στην άκρη όταν πας στη δουλειά, ώστε να μπορείς να χειριστείς τις καταστάσεις που αντιμετωπίζεις καθημερινά και να εξυπηρετείς τον κόσμο. Επιπλέον, οι διαπροσωπικές σου δεξιότητες (ομαδικό πνεύμα, επικοινωνία, ευγένεια) θα πρέπει να είναι άριστες.

Αν σου αρέσει η δουλειά του ρεσεψιονίστ (γραμματέα υποδοχής), τότε θα βρεις στην πλατφόρμα μας τις θέσεις που θες.

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή μας δωρεάν πατώντας στο ανάλογο σύνδεσμο:

Για Android κινητά – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myjobnow.android&hl=en_US

Για iPhone κινητά – https://itunes.apple.com/gr/app/myjobnow/id1331874064?mt=8

Διαβάστε ακόμα: