blog post image

Διαβάστε το σε 3 λεπτά

Τα θετικά της θέσης του διαχειριστή. 📁

Όλοι οι εργασιακοί χώροι διαθέτουν μια κοινή συνιστώσα: τον διαχειριστή. Ανεξάρτητα από την εταιρεία ή τον οργανισμό όπου τυχόν εργάζεται κανείς, πάντα θα υπάρχει η ανάγκη για διαχειριστές, δηλαδή εκείνους τους ανθρώπους που οργανώνουν τα πάντα και φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών. Καθώς η ζήτηση για διαχειριστές αυξάνεται, ήρθε η ώρα να δεις αν θα σου ταίριαζε μια τέτοια θέση.

Ο διαχειριστής είναι παντού γιατί η δουλειά αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική και υπεύθυνη. Αν και η θέση αυτή θεωρείται «βαρετή» και γραφειοκρατική, στην πραγματικότητα ο διαχειριστής πρέπει να κάνει πολλές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας και να συνδυάζει πολλές δεξιότητες.

Ξεκινήστε από τα χαμηλά

Για να εντρυφήσετε στον τομέα της διαχείρισης, θα πρέπει να πάτε ως μαθητευόμενοι σε μια εταιρεία ή σε έναν οργανισμό που ασχολείται με τον τομέα που σας ενδιαφέρει. Για παράδειγμα, αν θέλετε να ασχοληθείτε με τη φιλανθρωπία, μπορείτε να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας σε έναν κοινωφελή οργανισμό. Όποια και αν είναι η κατάληξη, σίγουρα θα μάθετε απαραίτητες δεξιότητες, όπως η διαχείριση του χρόνου, των προγραμμάτων ή και των ομάδων.

Αν ήδη έχετε κάποιες δεξιότητες, όπως μια δεύτερη ξένη γλώσσα ή ξέρετε τα πάντα για το Instagram, τότε υπάρχουν και άλλες θέσεις που σας περιμένουν, όπως η διαχείριση του μάρκετινγκ σε μία γκαλερί ή η διοργάνωση εκδηλώσεων. Σε όποιον τομέα και αν θέλετε να απασχοληθείτε, να ξέρετε ότι πάντα θα βρίσκετε μια θέση διαχειριστή.

Η ποικιλία είναι το παν

Αν δεις οποιαδήποτε περιγραφή της θέσης του διαχειριστή, θα καταλάβεις πολύ γρήγορα ότι η ευρύτητα των καθημερινών δραστηριοτήτων είναι πολύ μεγάλη. Με πολλή προσοχή και δουλειά ανεβαίνεις πολύ γρήγορα επίπεδο, καθώς αποκτάς δεξιότητες. Η θέση του διαχειριστή απαιτεί multi-tasking και σε βοηθά να βελτιώνεσαι κάθε μέρα. Κάθε εταιρεία ανεξαρτήτως μεγέθους χρειάζεται την υποστήριξη διαχειριστή, οπότε μπορείς να πας είτε σε μια μικρή επιχείρηση για ποικιλία δραστηριοτήτων ή σε μια μεγαλύτερη για εξειδίκευση. Τη μία στιγμή μπορεί να οργανώνεις την εκπαίδευση των ομάδων και την άλλη στιγμή μπορεί να επικοινωνείς με τους πελάτες και να ελέγχεις το εταιρικό δίκτυο.

Αν για σένα η ποικιλία είναι το παν, τότε μη διστάσεις να κυνηγήσεις τις θέσεις διαχειριστή ορισμένου χρόνου, ώστε να αποκτήσεις εμπειρία και δεξιότητες σε διάφορους τομείς.

Και η εκπαίδευση;

Η θέση του διαχειριστή είναι μια δουλειά με προοπτικές εξέλιξης και καριέρας. Μπορείς να ξεκινήσεις ως βοηθός και σιγά-σιγά να φτάσεις στη θέση του γραμματέα. Επιπλέον, ο διαχειριστής αποτελεί ένα βασικό στάδιο εξέλιξης σε άλλους τομείς όπως η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού ή το μάρκετινγκ με την παροχή εκπαίδευσης σε αυτούς τους τομείς.

Αν δεν είχατε ποτέ σκεφτεί ως τώρα τη θέση του διαχειριστή, ήρθε η ώρα. Σε όποιον τομέα και αν θέλετε να απασχοληθείτε, υπάρχει και η ανάλογη θέση για εσάς.

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή μας δωρεάν πατώντας στο ανάλογο σύνδεσμο:

Για Android κινητά – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myjobnow.android&hl=en_US

Για iPhone κινητά – https://itunes.apple.com/gr/app/myjobnow/id1331874064?mt=8

Διαβάστε ακόμα: