blog post image

Διαβάστε το σε 3 λεπτά

3 τρόποι για να βρείτε εργαζομένους στο ...λεπτό!

Η εταιρεία σας αναπτύσσεται και ψάχνετε άτομα για να καλύψετε τις αυξανόμενες ανάγκες. Το ερώτημα είναι πώς βρίσκετε τους κατάλληλους εργαζομένους; Είναι πολλές οι επιλογές εκεί έξω και δεν έχετε τον χρόνο να ακολουθήσετε τις παραδοσιακές μεθόδους, οπότε θα περιοριστείτε σε αυτά τα βασικά πράγματα.

1. Βρείτε αυτό που θέλετε

Το πρώτο και βασικό βήμα για να βρείτε εργαζομένους είναι να ψάξετε τι ακριβώς θέλετε: τον τύπο της θέσης και το είδος ατόμου που θα ταίριαζε σε αυτή. Θα πρέπει να διευκρινίσετε τα εξής:

• Τον σκοπό της θέσης: Μπορείτε να τον περιγράψετε με μία πρόταση; (π. χ. «αυτός ο ρόλος θα αυξήσει τις πωλήσεις κατά 25%»)

• Το εύρος της θέσης: Ποια είναι η θέση της στην ιεραρχία και ποιες είναι οι αρμοδιότητές της;

• Τα καθήκοντα της θέσης: Ποιες είναι οι καθημερινές εργασίες που θα πρέπει να διεκπεραιώνει ο εργαζόμενος;

Έπειτα, διευκρινίστε τον τύπο εργαζομένου που χρειάζεστε για αυτή τη θέση:

• Τα απαιτούμενα προσόντα

• Την προϋπηρεσία

• Τις ανθρώπινες δεξιότητες (soft skills) που απαιτούνται π. χ. επικοινωνιακή ικανότητα, ηγετικές δεξιότητες, ομαδικό πνεύμα

• Τα στοιχεία της προσωπικότητας: π. χ. φιλική διάθεση και πνεύμα υπηρεσίας για σερβιτόρους

Με αυτά τα χαρακτηριστικά ήδη φτιάξατε το βασικότερο κομμάτι της αγγελίας της θέσης εργασίας.

2. Ξεχωρίστε

Μπορεί η θέση εργασίας να είναι συνηθισμένη, αλλά μη διστάσετε να βάλετε στην αγγελία σας ανθρώπινο χαρακτήρα ώστε να ξεχωρίσετε και να προσελκύσετε υποψήφιους που ταιριάζουν καλύτερα και με το πνεύμα της εταιρείας. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και σε άλλες αγγελίες που υπάρχουν για την ίδια θέση και να κρίνετε ποιες σας φαίνονται ενδιαφέρουσες και ποιες όχι. Λίγο χιούμορ ποτέ δε βλάπτει!

3. Συνδεθείτε τώρα

Οι πιο ενεργοί υποψήφιοι είναι σε συνεχή επαφή με τις πλατφόρμες εύρεσης εργασίας και περιμένουν την ευκαιρία της ζωής τους να εμφανιστεί. Επιπλέον, η παρουσία σας στα κοινωνικά δίκτυα βοηθά τους υποψήφιους να έχουν μια εικόνα της επιχείρησής σας. Μέσα από την πλατφόρμα μας μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα προφίλ των εγγεγραμμένων υποψηφίων και να δείτε τι ψάχνουν, ώστε να το αξιοποιήσετε στην αγγελία σας.

Αφού φτιάξετε την αγγελία σας με τρόπο που να τραβάει τους καλύτερους, επικοινωνήστε μαζί τους. Ευχόμαστε καλή τύχη!

Διαβάστε ακόμα: