blog post image

Διαβάστε το σε 3 λεπτά

4 τρόποι επιλογής υποψηφίων με τηλεφωνική συνέντευξη!

Η καφετέρια σας έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή, οι πελάτες συρρέουν και εσείς ψάχνετε απεγνωσμένα επιπλέον barista για να βγει η δουλειά; Ο χρόνος τρέχει, αλλά οι συνεντεύξεις είναι αργή διαδικασία. Ευτυχώς, όμως, μέσω της εφαρμογής μας αφότου επιλέξετε ενδιαφερόμενο, μπορείτε να τον καλέσετε κατευθείαν στο κινητό του τηλέφωνο.

Η τηλεφωνική συνέντευξη αποτελεί εξαιρετικό μέσο για την επιλογή υποψηφίων στον λιγότερο δυνατό χρόνο. Οι παρακάτω τρόποι ενισχύουν την αποτελεσματικότητά της.

Λεπτομερής περιγραφή θέσης εργασίας

Η περιγραφή του αντικειμένου της θέσης εργασίας πρέπει να περιλαμβάνει λεπτομερώς όλα τα καθήκοντα και τις ευθύνες που καλείται να φέρει εις πέρας ο κατάλληλος εργαζόμενος. Επιπλέον, φροντίστε να συμπεριλάβετε και μια πλήρη περιγραφή των αξιών που πρεσβεύει η εταιρεία και των δυνατοτήτων εξέλιξής της.

Καλό είναι να έχετε μια καθαρή εικόνα του τύπου εργαζομένου που θεωρείτε καταλληλότερο για τη θέση αυτή. Για παράδειγμα, αν θέλετε έναν εργαζόμενο που να μπορεί να διεκπεραιώνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, μη διστάσετε να συμπεριλάβετε αυτή τη δεξιότητα στα προαπαιτούμενα της θέσης αυτής. Όσο πιο συγκεκριμένοι είστε, τόσο πιο εύκολα θα βρείτε τους υποψηφίους που θέλετε.

Λίστα κριτηρίων επιλογής υποψηφίων

Πριν από οποιαδήποτε τηλεφωνική συνέντευξη, έχετε πρόχειρη μια λίστα με τις προαπαιτούμενες δεξιότητες που οφείλει να έχει ο υποψήφιος. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα κριτήρια είναι τα εξής:

-Τα χρόνια προϋπηρεσίας

-Ειδικές γνώσεις (π. χ. γλώσσες, τεχνολογικές γνώσεις)

-Απαραίτητες ιδιότητες/δεξιότητες (π. χ. ευχάριστη προσωπικότητα για εξυπηρέτηση πελατών)

-Πτυχίο ή οποιαδήποτε άλλη πιστοποίηση

-Προθυμία για ένταξη σε δοκιμαστική περίοδο

Έχοντας ορίσει τα κριτήριά σας μπορείτε να βρείτε τους καταλληλότερους υποψηφίους και να τους καλέσετε.

Συγκεκριμένες προθεσμίες

Αν χρειάζεστε κάποιον εργαζόμενο άμεσα, δηλώστε στην αγγελία σας «άμεση πρόσληψη». Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα προσελκύσετε υποψηφίους άμεσα διαθέσιμους, αλλά θα μπορείτε να βρείτε και τους ικανότερους για τη θέση σας.

Προσωπική πινελιά

Η προσωπική πινελιά που αφήνει κάθε υποψήφιος είναι εμφανής και στον τρόπο που ο υποψήφιος απαντά στις ερωτήσεις σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δείτε αν διαθέτει τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη θέση αυτή και αν η προσωπικότητά του ταιριάζει με το περιβάλλον της εταιρείας σας. Σημειώστε τις απαντήσεις του υποψηφίου και τις παρατηρήσεις σας, ώστε να μπορείτε να βρείτε τον υποψήφιο που σας ταιριάζει αποτελεσματικά μέσα από μια πληθώρα βιογραφικών.

Με τους τρόπους αυτούς, όχι μόνο εξοικονομείτε πολύτιμο χρόνο χωρίς πολύ κόπο, αλλά και προωθείτε την εταιρεία σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με αποτέλεσμα να βρίσκετε το κατάλληλο άτομο. Πάρτε τηλέφωνο και βρείτε τον barista που θα σας απογειώσει!

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή μας δωρεάν πατώντας στο ανάλογο σύνδεσμο:

Για Android κινητά – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.myjobnow.android&hl=en_US

Για iPhone κινητά – https://itunes.apple.com/gr/app/myjobnow/id1331874064?mt=8

Διαβάστε ακόμα: